Skip to Content

Projects

Filters:
1-0 of 7
Rosedale Kitchen

To create the calm simplicity of this kitchen, our design team focused on using rich yet subdued materials.  The architecture of the space is easily and elegently readable.

Rosedale Kitchen

To create the calm simplicity of this kitchen, our design team focused on using rich yet subdued materials.  The architecture of the space is easily and elegently readable.

Contemporary Urban Home

This is a total redo of a 19th century home near to exclusive city shopping and dining.  The three storey space was dark and thin.  To brighten up the space, light coloured Downsview cabinets were specified, as well as light counter tops.  ...

Contemporary Urban Home

This is a total redo of a 19th century home near to exclusive city shopping and dining.  The three storey space was dark and thin.  To brighten up the space, light coloured Downsview cabinets were specified, as well as light counter tops.  Visually, the width of the space was further extended by enclosing the staircase in glass.  The white contrast in the flooring and white walls further extend the illusion of additional space. 

Yorkville Kitchen

Downsview Kitchens did this kitchen a number of years ago.  The job of Yorkville Design Centre was to create a corner banquette bench that fit with and enhanced the space.

Yorkville Kitchen

Downsview Kitchens did this kitchen a number of years ago.  The job of Yorkville Design Centre was to create a corner banquette bench that fit with and enhanced the space.

Davenport Kitchen

The owners of this house have designed a home that focuses on contemporary elements, even in their reference to architectural details of the 19th century.

Davenport Kitchen

The owners of this house have designed a home that focuses on contemporary elements, even in their reference to architectural details of the 19th century.

The spacious kitchen is the star of this home, opening up and brightening what had been a shallow, dark space.  Retaining the living room's original features, the bolts of the steel beam doorframe play off the original moulding around the window.  A similar beam is then used to eliminate the previous wall that separated the stairs from the living space enlarging the seating area at the same time.

Midtown home

This neighborhood has a new star. This home featuring classic geometric shapes, custom artwork and a backyard deck build with parties in mind is a standout among the community. 

Midtown home

This neighborhood has a new star. This home featuring classic geometric shapes, custom artwork and a backyard deck build with parties in mind is a standout among the community. 

Hillsdale Home

In this home, Yorkville Design Centre had the opportunity to completely renovate both the inside and out.  Features of the renovation included moving the cramped dark kitchen at the back to the new light, bright location at the front, over looking the...

Hillsdale Home

In this home, Yorkville Design Centre had the opportunity to completely renovate both the inside and out.  Features of the renovation included moving the cramped dark kitchen at the back to the new light, bright location at the front, over looking the street (so the owners can wave hello to their neighbours as they had hoped).  As well, a new glass front porch was created along with a sliding glass door to access the new patio in the backyard.  The house was also completely reclad to make it distinctive yet still part of the neighbourhood.

Forest Hill Kitchen

Our client re-designed her entire house and contacted us to create her new contemporary kitchen. Thomas Tampold, owner of Yorkville Design Centre, worked together with Linnea Lions from our office to design the space.

We had to take into consideration the...

Forest Hill Kitchen

Our client re-designed her entire house and contacted us to create her new contemporary kitchen. Thomas Tampold, owner of Yorkville Design Centre, worked together with Linnea Lions from our office to design the space.

We had to take into consideration the existing wood burning pizza oven, which the client wanted to keep in the new design. To make it look more contemporary, we re-finished it in white. Seeing how well it fits now makes you wonder why more kitchens these days don't include one.

Materials chosen were glossy lacquer in combination with walnut veneer for the cabinetry doors. We also added stainless steel details and panels for a more industrial look. Both the countertop and backsplash are Caesarstone Raven #4121.

Since the client preferred to have her counters clean of clutter at most times, we suggested a stainless steel appliance garage. This really ended up being one of our client’s favourite cabinets. In the appliance garage, she can store all of her everyday appliances, such as her toaster, coffee maker, blender and mix master. When not in use, the door can just be rolled down.

The natural light and tall ceiling, combined with the open concept kitchen, living and dining room really helped in making this space as beautiful as it is.